Nuorisoasiainkeskuksen ammattitaito

Tarkistamme tänä vuonna nuorisoasiainkeskuksen suuntaa. Keskiviikkona 19. maaliskuuta noin 50 nuorisoasiainkeskuksen työntekijää työsti kolme tuntia sitä, mitä on nuorisotyön ammattilaisuus.

Organisaatioissa käy helposti niin, että strategiapuhe irtoaa tekemisestä. Tuloksena on johdon mielestä erinomainen strategiapaperi, josta ihmiset eivät tunnista itseään tai työtään. Jotta vältämme tämän, järjestämme kevään aikana neljä tilaisuutta, jossa nuorisoasiainkeskuksen henkilökunta sanoittaa työtään. Näin voimme ilmaista tulevaisuuden tavoitteet työstä tutulla kielellä – kuitenkin siten, että myös muut ymmärtävät, mitä tavoitellaan. Tämän vuoksi tilaisuuksissa on myös ulkopuoliset “toiset korvat”. Nämä keynote-kuulijat kirjoittavat oman peilauksensa keskustelusta.

Foorumi2

 

Kävin tänään läpi tilaisuudessa sanottua. Alla oleva mindmap on minun koosteeni sanotusta. Moni asia on varsin tuttu mistä tahansa organisaatiosta. On tässä myös erityisyyttä, kuten ylpeys joustavuudesta ja vuorovaikutustaidoista. Pidän erityisesti ilmaisuista ´kohtuullisen notkeat työmenetelmät´ ja ´tapa toimia halukkaasti kimpassa´.

Toinen tilaisuus järjestetään tänään. Aiheena on työn merkityksellisyys.