“Saa olla hyvien puolella”

Kysyimme syyskuun alussa henkilökunnaltamme, mikä heille on tässä työssä tärkeää ja miksi he tulivat meille töihin. Työhön motivoivat maailman parantaminen ja nuorten hyvinvointi.

MikäTyössäTärkeää

 

Muutamia otteita:
“Tulin töihin, koska työlläni on merkitystä. On upea tavata nuoria, jotka olen työurani aikana kohdannut ja saada palautetta, miten oma työni on antanut suuntaa heidän elämälleen.”

“Tärkeää on, että työpäivät ja työtehtävät vaihtelevat. Työssä on oma vapaus. On hyvä työyhteisö. Saadaan aikaan asioita.”

Nuorisoaisiankeskus_Suvilahti-9561

”NK:seen tulemiseni oli sattuman peliä, mutta pidän työstäni. Se on itsenäistä, vastuullista ja vaikuttavaa.”

”Oma nuoruus ei ollut helpoimmasta päästä. Haluan aikuisena päästä tukemaan ja kannustamaan nuoria kohti parasta tulevaisuutta. Kohdata jokainen nuori nuorena ja antaa heille kaikille mahdollisuus omaan unelmaan. Tukemalla, kannustamalla, ohjaamalla, reippaalla ja hauskalla tavalla.”

Nuorisoaisiankeskus_Suvilahti-9534

“Pyydettiin 1 viikon sairasloman sijaiseksi, jäin tälle tielle. Työssäni tärkeää on nuorten hyvinvointi.”

“Tärkeää työssäni on tulla kuulluksi ja saada vaikuttaa omaan työhöni. Tieto että työni on tärkeää jollekin.”

Nuorisoaisiankeskus_Suvilahti-9740

“Haluan tehdä sitä mitä olen aina halunnut tehdä. Ja kivaa on ollut. Olla mukana nuorten kasvussa ja mahdollistaa monipuolisen toimintaympäristön.”

“Saan auttaa lapsia ja nuoria ja samalla oppia ja kokea uutta koko ajan. Tärkein työssä on vuorovaikutus kävijöiden kanssa, ja se että työpäivän päätteeksi tuntee tehneensä tai auttavansa jossakin asiassa edes yhtä nuorta.”

“Koska maailma ei ole valmis.”

“Koska nuoret.”Nuorisoaisiankeskus_Suvilahti-9469

“30 vuotta sitten haettiin tuntiohjaajaa lehti-ilmoituksella. Nuorten arvostus ja se että nuoret kokevat itsensä hyväksytyiksi … että nuoret voivat kokea iloa.”

”Koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan.” – Poliisit tv-sarjan suurta neroa lainatakseni

“Tulin töihin NK:lle, koska täällä oli kiva olla töissä. Sai toteuttaa omia juttuja ja tehdä sitä missä oli hyvä. Valinnan vapaus ja rento fiilis oli tärkeää. Tärkeää on hyvä työilmapiiri, missä voi tehdä hyvää nuorisotyötä, tyytyväiset nuoret ja työkaverit on paras palkinto.”

“Minut tuo töihin hermeneuttinen kehä eli mahdollisuus oivaltamiseen. Minkä vuoksi minun tulee ensin käsittää kokonaisuus? Kuinka voin ymmärtää kokonaisuuden ilman, että tunnen sen osat? Minulle on tärkeää olla pieni vaikuttava osa nuoren kasvussa kohti loistavaa tulevaisuutta.”

“Oli paikka auki. Näytti OK. – Saa olla hyvien puolella.”Nuorisoaisiankeskus_Suvilahti-9535

“Nuorisoasiainkeskuksen kulttuuri on erilainen kuin missään muualla missä olen ollut töissä. Ilmapiiri on hyvin hyväksyvä ja ystävällinen. Pidän nuorten aitoudesta. On upeaa huomata kun nuori kehittyy ja hänellä on hyvä olla. Pidän työssä siitä että nuorten kanssa saa tehdä töitä pitkäjänteisesti sillä heihin kiintyy.”

(Kiitos Harri Taposelle, Eeli Wördmanille, Pekka Sihvoselle, Anna Kaihlaselle, Tua Heimoselle ja Jutta Nikulle 133 vihkon puhtaaksikirjoittamisesta.)